BejelentésKRISTIANSTADI MAGYAR EGYESÜLET
Dél-Svédország

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Szavazás


2017. január - mácius

2017.03.26., Bromölla, Folkets Hus: a Kristianstadi Magyar Egyesület közgyűlése

 

2016. március 26., Bromölla, Folkets Hus:

a Kristianstadi Magyar Egyesület 2017. évi tisztújító közgyűlése

Molnár Gergely elnök megnyitotta a közgyűlést, köszöntötte a jelenlévőket és egy perces néma csenddel való emlékezésre kérte a jelenlévőket az elhunyt egyesületi tagok, Novák Ervin és Szabó Anna emlékére.

Ülésvezető elnöknek Tóth Ildikót, jegyzőkönyvvezetőnek Ambrus A. Árpádot, szavazatszámlálóknak pedig Nemes Editet és Kanyó Gabriellát választották meg.

A jelenlévők nyilvántartásba vételét követően a közgyűlés szabályszerű összehívásának ténye is megállapítást nyert és sor került a javasolt napirendi pontok ismertetésére.

Molnár Gergely elnöki beszámolójában néhány mondat erejéig kitért az egykori kristianstadi Magyar Ház sorsára, majd a 2016-os év rendezvényeit ismertette. Említést tett az egyesületi honlapról és a Dél-Svédországi Hungarika c. negyedévi újságról is, amelyet a meghívóval együtt postán megkaptak a tagok. Nagy Ildikó pénztáros a pénzügyi helyzetről számolt be, Nemes Edit revizor pedig az ellenőrzési jelentést ismertette.


A közgyűlés egyöntetűleg elfogadta a vezetőség felmentését az anyagi felelősség alól, majd sor került a tisztújításra. A következő két évben a következő vezetőség irányítja majd a KME tevékenységét: Molnár Gergely (elnök), Angyal Ferenc, Bodor Tibor, Kanyó Gabriella, Molnár Erzsébet, Tamás Irén és Ambrus A. Árpád (vezetőségi tagok). Revizorok: Nemes Edit, Csongvai Ildikó és Kálmándi István. Pénztáros: Nagy Ildikó.

A 2017-es év rendezvényeiből már három lezajlott. Április elsején húsvéti gyerekelőadásra kerül sor. Az ősz folyamán terveznek egy kirándulást, őszi bált, '56-os megemlékezést, Mikulás-ünnepséget és szilveszteri mulatságot. Ugyancsak őszre tervezik a felvidéki palóc Lukanényei Citerazenekar zenés előadását is.


 

A tagságdíjak értékének meghatározása (maradt az eddigi érték: 150 kr év / felnőtt tag) után a különféléket vitatták meg a jelenlévők. A gyűlés lezárása után baráti beszélgetésre került sor, miközben az Egyesület ízletes kolbásszal és krumplisalátával, illetve kávéval és finom süteményekkel vendégelte meg a résztvevő tagokat.

 

 

 

 

 

 

 

2017.03.12., BROMÖLLA:

A Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai versekkel, prózával, énekkel, zenével, tánccal és vetítéssel összekötött nagyszerű műsorral köszöntötték a nemzeti ünnepet. Köszönjük a nagyszerű előadást! A betegséggel küszködődő Tóth Luca Rékának mielőbbi gyógyulást kívánunk!

 

"Miniatűr 1848/1849" térben elhelyezett képek kiállítása a magyar forradalom és szabadságharc néhány fontos pillanatáról (Ambrus A. Árpád)

 

 

 

 

 

2017.03.11.: ISTENTISZTELET, MAJD BARÁTI BESZÉLGETÉS A GYÜLEKEZETI HÁZ KISTERMÉBEN SÖLVESBORGBAN

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjelent a Dél-Svédországi HUNGARIKA 2017 / 1-es száma:

Itt lehet megtekinteni az újság oldalait:

http://kristianstadimagyar.5mp.eu/web.php?a=kristianstadimagyar&o=35oaDlN82a

 

 

 

 

2017. február 18., Bromölla, Tiansgården:

FARSANGI BÁL 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017. január 14., Sölvesborg: Molnár-Veress Pál svédországi lelkész az év első magyar nyelvű istentiszteletét tartotta a S:t Nicolai templomban

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!