BejelentésKRISTIANSTADI MAGYAR EGYESÜLET
Dél-Svédország

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Szavazás
MAGYAR CSALÁDOK NAPJA ÉS MAGYAR ISTENTISZTELET BROMÖLLÁBAN

 

MEGHÍVÓ
a MAGYAR CSALÁDOK NAPJA rendezvényre

Időpont: 2018. május 12., szombat; helyszín: Bromölla Folkets Hus och Park.
Program: 11.30-12.00 között gyülekező a bromöllai Folkets Husnél. 
12.00-15.00 óra között grillezéssel egybekötött szabadtéri (rossz idő esetén a teremben) gyerekprogramok lesznek. A gyerekfoglalkozásokat Dobos Tamás, a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa fogja koordinálni.
15.00-17.00 óra között baráti együttlét grillezéssel főleg a gyermekek nélkül érkező családokkal (ez nem jelenti azt, hogy a gyerek nélküli felnőttek nem vehetnek részt már a korábbi gyerekprogramokon is!). Lesz sütemény, üdítő, kávé.
17.00 órától – rendhagyó módon nem a sölvesborgi templomban, hanem a bromöllai Folkets Hus kistermében – magyar nyelvű istentiszteletet tart Molnár-Veress Pál, a Svédországi Magyar Protestáns Egyházi Közösség lelkésze.
Az Egyesület mindent biztosít, ami a grillezéshez szükséges (pl. debreceni vékonykolbászt, stb), de aki úgy gondalja, hozhat saját grillezni valót is. A kolbászt 10 koronáért, tehát önköltségi áron biztosítjuk. Előre is megköszönjük mindazoknak, akik süteményekkel is hozzájárulnak a rendezvényhez!
Ezek szerepelnek terveinkben, de szívesen vesszük az Önök ötleteit és elképzeléseit is a programokkal kapcsolatosan! Részvételi szándékát, kérjük jelentse be 2018. május 10., csütörtök estig a 0456-15350-es vagy 0733-015350-es telefonszámon Molnár Gergelynél!
Magyarországon 2018 a Család Éve. Rendezvényünket mi is ennek égisze alatt kívánjuk megrendezni. Célunk: a magyar családok önazonosságának és egymás közötti barátságának erősítése. Éppen ezért tisztelettel felkérjük, hogy támogassa a Kristianstad-környéki Magyar Családok Napját a részvételével!

A vezetőség nevében tisztelettel
Molnár Gergely elnök

2018. április 30.

 

KÉPES BESZÁMOLÓ A CSALÁDOK NAPJÁRÓL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjelent a Dél-Svédországi HUNGARIKA 2018 / 2-es száma!

 

 

 

 

 

 

EGYHÁZI ELŐZETES ÁPRILISRA:

 

 


 

 

 

 

 

 

2018. MÁRCIUS 24.: A "MÁTYÁS KIRÁLY" RAJZPÁLYÁZAT DÍJAZÁSA

A 8 éves LÁSZLÓ ADÉL ROZÁLIA elnyerte a zsűri általános tetszését!

Ez a 8 éves leányka egy kicsi édes zseni! Egészséges erőteljes, határozott kompozíciót készített! A lovas a figyelmi központban olyan jól van megrajzolva, olyan jól kifejezve a száguldást, hogy a Géricault lóversenyét juttatta eszembe! Az alsó jobb sarokban elhelyezett vár tökéletes szimmetriával, korát meghazudtoló rajzkészségről tanúskodik, akárcsak a lovas alakja. A NAP intelligens stilizáltságát látva már nem is csodálkozok Mátyás címerén, inkább csak hullnak a könnyeim a meghatottságtól: hogyan lehet Svédországban, a magyar hazától távol, ilyen MAGYAR 8 ÉVES EMBERKÉT nevelni??? Gerinces emberek a szülei! A kompozició gerincét képező út is valami ilyen összefüggésekre "útal"...

A középpontban ragyogó csillag a SZERETET JELKÉPE számomra, és átvitt értelemben egy hazája szeretetétől fűtött angyali lélek KISUGÁRZÁSA! Csodálatos kis MŰALKOTÁS! A szavaim csak próbálják érzékeltetni a NAGYSZERŰSÉGÉT!!!

Gratulálok! Balázs József képzőművész

(Gyergyóalfalu, Székelyföld, 2018. március 23.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. MÁRCIUS 24.: HÚSVÉTI GYEREKPROGRAM

Nagyszerű húsvéti előadás zajlott a gyerekeknek Kovács Nóra, Dobos Tamás (Kőrösi Program ösztöndíjasai) és Tóth Ibolya (Malmö) közreműködésével. Az előadásba számos interaktív rész volt beleszőve, amikor a gyerekek is közvetlenül bekapcsolódhattak. Kellemes színfoltja volt a műsornak a hagyományápolás felelevenítése: a tojásfestés, a tojások színének "virágnyelve", a locsolás. És az előadás végén - a gyerekekkel való közös keresés után - megtalálták a várva várt húsvéti csomagokat is, amit a nyuszi készített elő. A tulajdonképpeni előadás után még gyerekfoglalkozásra is sor került, ahol különböző eszközök segítségével hóvirágokat készítettek az apróságok. Szép, szórakoztató és tartalmas előadás volt, ahol nem unatkoztak sem a gyerekek, sem a felnőttek. Köszönjük!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EGYESÜLETI ELŐZETES MÁRCIUSRA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KÉPES BESZÁMOLÓ:

 

2018. MÁRCIUS 19., BROMÖLLA:

MEGEMLÉKEZÉS AZ 1848/1849-ES MAGYAR FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 170. ÉVFORDULÓJÁRÓL

A rendezvényre érkezőknek '48-as dalok, nóták és indulók teremtették meg az ünnepi hangulatot. Molnár Gergely egyesületi elnök felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét, majd a jelenlévők közösen elénekelték a Himnuszt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. MÁRCIUS 19., BROMÖLLA:

DR: NÓGRÁDI GYÖRGY BIZTONSÁGPOLITIKAI SZAKÉRTŐ ELŐADÁSA

Dr. Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértő előadásában főleg a világ helyzetéről beszélt. Ezt követően számos kérdést válaszolt meg, mely a hallgatóság részéről érkezett. Itt megjegyezzük, hogy a magyar belpolitikáról és a választásokról is szó esett. A rendezvény végén az előadó saját könyveit dedikálta, melyet az érdeklődők a helyszínen tudtak megvásárolni.

 

 

 

 

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!