BejelentésKRISTIANSTADI MAGYAR EGYESÜLET
Dél-Svédország

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Szavazás
Vendégünk volt KŰ LAJOS

magyar focilegenda és az Aranycsapat Alapítvány elnöke


A magyar- és a székely himnusz eléneklése után, bő négy órásra (!) szabott előadás keretében ismerhettük meg a szívében és lelkében igaz magyar embert és labdarúgót, aki becsülettel harcolt a válogatottban is a nemzet becsületéért! A Trianoni magyarság jó ismerőjét, az elszakított területek szakértőjét fedezhettük fel az EB 4. helyezett, olimpiai ezüst érmes és BEK-döntős sportolóban, aki - saját bevallása szerint - nem éppen kommunista-szimpatizáns, de sokkal nagyobb szeretettel és energiával szervezi a Kárpát-medencei diáksportmozgalmakat. Megtudtuk, hogy Magyarországról általában két dolgot tudnak, ismernek a nagyvilágban: Puskás Öcsit az Aranycsapattal együtt és az 1956-os kommunistaellenes magyar forradalmat! Elangzott az a már klasszikussá vált idézet is, hogy két fajta magyar ember létezik: aki Fradi-szurkoló és aki ezután lesz az! ;) A mesélő tehetséggel megáldott, amúgy nagyon barátságos és közvetlen Kű Lajostól számos részletes élménybeszámolót hallhattunk, ugyanakkor többtucat számra osztotta meg az Aranycsapat és a későbbi nemzedékek (pl. a 70-es évek nemzedéke) kulisszatitkait, amelyek ennyi évtized után kerülnek felszínre. Köszönet mindenért Kű Lajosnak! Külön köszönet, hogy elhozta magával Fejes Tibort a CONIFA-világbajnok Kárpátalja válogatottjának vezetőjét, aki ártatlanul a xenofób ukrán kormány üldözésének áldozata! Adja Isten, hogy Tibor minél hamarabb haza térhessen szülőföldjére, Kárpátaljára és az Aranycsapat Alapítvány még nagyon sokáig folytathassa áldásos Kárpát-medencei sporttevékenységét!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019. február 2-án a Kristianstadi Magyar Egyesület vendége lesz a legendás labdarúgó:

KŰ LAJOS

 

MEGHÍVÓ

2019. február 2-án, szombaton, 16 órától, Bromöllában, a Folkets Hus kistermében kerül sor KŰ LAJOS, a legendás magyar labdarúgóval és az Aranycsapat Alapítvány elnökével való izgalmas és humoros találkozóra!

A belépő ára: 100 korona. A teljes bevételt az Aranycsapat Alapítvány fogja megkapni. Várunk szeretettel mindenkit! Tartsunk egy rendhagyó, kellemes, nosztalgikus és humoros focidélutánt Kű Lajos főszereplésével!

Tisztelettel: a vezetőség nevében Molnár Gergely

http://www.aranycsapatalapitvany.com/portal/index.php/elnok

 

 

Kű Lajos Székesfehérváron született 1948. július 5-én. 1962-ben ugyanitt kezdte focis pályafutását. Klubjai: 1968 Videoton; 1968-1974 Ferencváros; 1974-1976 Vasas; 1975-1977 Volán; 1977-ben külföldre szökött; 1978-1980 FC Bruges (belga) – BEK-döntős 1978-ban; 1980-1981 Buffalo Stallions (USA); 1981-1983 SC Eisenstadt (osztrák); 1983-1984 FC Mönchof (osztrák). 1972-ben nyolcszoros felnőtt válogatott (többek között EB 4. helyezett és kétszer is szerepelt a románok elleni drámai negyeddöntőkben, egy gólt szerzett a belgák ellen) és háromszoros olimpiai válogatott (olimpiai ezüstérmes, 2 gólt szerzett a nyugat-németek ellen) volt. Edzői pályafutás: 1984-1986 KV Roeselare (belga); 1986-1990 Westhoek Voetbal-school (belga); 1990-1991 Between KSK Torhout Club (belga). Magyar és belga állampolgár. Vállalkozóként egy export-import céget vezet. 1997-ben Belgiumból hazaköltözött Magyarországra. Belekóstolt a politi-kába is: 1998-ban a Független Kisgazdapárt jelöltje volt a választásokon. 2000-től a Magyarok Világ-szövetsége (MVSZ) munkatársaként is tevékenykedett. 2004-ben egy új kezdeményezést indított el, az Aranycsapat Alapítvány elnökeként meghirdette a Kárpát-medence diáksportjának felemeléséért indított mozgalmat. Elismerései: Március 15-e Díj; Széchenyi-díj; Prima primissima díj; Pro Civitate-díj Székesfehér-vár; Magyar Fiatalokért díj; Magyar Örökség díj; Fejér Megye Díszpolgára. A 2018-as esztendőben két alkalommal is szerepelt a Duna TV „Fábry Show” című műsorában. Népszerű és közkedvelt személyiség, aki humoráról és izgalmas mesélő készségéről is híres!

 

 

 

 

 

Megjelent a Kristianstad és környéke magyarságának kiadványa, a MikroHUNGARIKA 2019 / 1-es száma:

 

 

 

 

 

 

A 2019-es esztendő első felének programelőzetese:

 

 

 

 

 

 

2019. január 4-5.: VÍZKERESZT ELŐTTI HÁZSZENTELÉS SÖLVESBORGBAN ÉS MAGYAR SZENTMISE OLOFSTRÖMBEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. december 31.: MAGYAR SZILVESZTER

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

EGYHÁZI HÍREK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. december 9.: MIKULÁS-ÜNNEPSÉG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 HírekIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!