BejelentésKRISTIANSTADI MAGYAR EGYESÜLET
Dél-Svédország

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Szavazás
 

ZENÉS ELŐADÁS SZEPTEMBER 30-ÁN BROMÖLLÁBAN

 

"Pest megér egy estet":

Felemelő előadásnak voltunk részesei! Vásári Mónika és Bardóczy Attila sok vidám pillanatot szereztek, de néha a könnyeket is előcsalták szemeinkből, szívünkből, lelkünkből. (Sírva vígad a magyar...) A Karinthy-jelenetek csak emelték az est hangulatát. Köszönjük a Budapesti Operettszínház művészeinek a csodálatos élményt és a közvetlenséget!

 

 

 

 

Videók az előadásról a facebook-on:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1429501430431063.1073741969.100001136593168&type=1&l=0a9deaa721

 

 

 

 

 

 

MEGJELENT A DÉL-SVÉDORSZÁGI HUNGARIKA 2017 / 3-AS SZÁMA

http://kristianstadimagyar.5mp.eu/web.php?a=kristianstadimagyar&o=35oaDlN82a

 

 

 

Képes beszámoló a szeptember 9-i, sölvesborgi magyar istentiszteletről.

Egyebek mellett, arról is beszélt Molnár-Veress Pál lelkész, hogy ami a szívben van azt mondja a száj, illetve ugyanaz a nyelv mond áldást és szór átkot. Nagyon fontos a szívünk és ezáltal a szájunk megzabolázása... Az istentisztelet után ezúttal is baráti beszélgetésre került sor. A szívélyes együttlétet erősítették a gyülekezet néhány nőtagja által készített finom házi sütemények és a kávé. Isten fizesse a szolgálatot, valamint a hölgyek fáradozását!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pályázatra beküldött rajzok értékelésére Balázs József székely festőművészt kértem fel, aki a nemzeti ünnepen és a körülötte lévő napokon épp Budapesten, a Kárpát-haza Galériában egyéni kiállítása előkészítésén és bemutatásán munkálkodott. Ezúttal gratulálunk neki a sikeres kiállításhoz! Alig ért véget magyarországi tárlata máris rendelkezésünkre állt és építő véleményt mondott a beküldött rajzokról:


 

És hogy kicsoda Balázs József? Lényegretörő fotómontázzsal szeretnénk bemutatni röviden:

 

 

 

 

 

 

Kistianstadi Magyar Egyesület: "Szent István király" virtuális gyermekrajzpályázat értékelése és díjazása

 

Átadtuk László Adél Rozáliának és Adorján Anita Zeának a rajzpályázatunkon való sikeres szereplésükért járó okleveleket és jutalmakat! Ötletes, kreatív és ügyes rajzokat készítettek, melyért nagy dicséret jár! Gratulálunk mindkét kislánynak, akik nagyszerű rajzaikkal varázsoltak szép ünnepet augusztus 20-ra, nekünk, Kristianstad környéki magyaroknak! Köszönjük mindkét családnak a szíves fogadtatást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SZENT ISTVÁN KIRÁLY”

virtuális rajzpályázat Svédországban élő magyar gyerekeknek

 

A pályázat kezdeményezője és lebonyolítója: a Kristianstadi Magyar Egyesület (KME).

A rajzpályázat célja: lehetőséget adni a Svédországban élő magyar gyerekeknek, hogy a rajzoláson keresztül közelebb kerüljenek a magyar történelemhez, megemlékezzenek augusztus 20-ról, a magyar állami és nemzeti ünnepről, ugyanakkor saját alkotásaikkal a papírlapon is megjelenítsék keresztény államalapítónk, Szent István király alakját.

A virtuális pályázaton 14 éves és ennél kisebb svédországi magyar gyerekek vehetnek részt. Három kategória lesz: 6 év alattiak, 7-10 évesek és 11-14 évesek. A pályamunkákat bármilyen kézi technikával elkészíthetik, majd a kész munkákat beszkennelve vagy lefényképezve kell elküldjék a következő e-mail címre: kristianstadimagyaregyesulet@yahoo.com 2017. augusztus 19., szombat, 18.00 óráig.

Minden pályázó egy alkotással pályázhat. A pályázati munkát tartalmazó e-mailben mellékelni kell az alkotás címét, a pályázó teljes nevét, életkorát, lakcímét (levélcímét) és a pályázó fényképét (arcképét). A visszajelzéseket arra az e-mail címre fogjuk küldeni, amelyről beérkezett a pályamunka.

A beérkezett rajzokból egy virtuális kiállítást fogunk megjelentetni a Kristianstadi Magyar Egyesület honlapján: www.kristianstadimagyar.5mp.eu augusztus 20-án, majd a későbbiekben a Dél-Svédországi HUNGARIKA c. újságban is leközöljük a legjobb munkákat.

Minden pályázó elismerő oklevélben részesül. A zsűri által kiválasztott nyertes pályázatok külön jutalomban is részesülnek. Az elismerő okleveleket és a különdíjakat postán küldjük a pályázati e-mailben megadott levélcímre.

 

2017. augusztus 9., Sölvesborg

 

Molnár Gergely, a Kristianstadi Magyar Egyesület elnöke

 

Ambrus A. Árpád, a virtuális rajzpályázat szervezője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!