BejelentésKRISTIANSTADI MAGYAR EGYESÜLET
Dél-Svédország

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Szavazás


2018 őszének első programjai

OKTÓBER: ISTEN ÉS HAZA

Október 13-án, szombaton Dr. Pőcze István lelkész tartott magyar nyelvű istentiszteletet Sölvesborgban. Az istentisztelet elején megemlékezett a magyar szabadság vértanúiról (1849. október 6., Arad és Pest) és 1956-ról. Molnár Gergely egyesületi vezető egy megható imát olvasott fel hősi halottainkért. A prédikációban szépen és lényegretörően fejtette ki a keskeny út értelmét és kiemelte a krisztusi tanításból, hogy vállalnunk kell a keresztet (sajnos, a mai világ emberei inkább a kényelmet választják). Az úrvacsora után elhangzott a magyar és székely himnusz.

Az istentisztelet utáni baráti együttlét során a jelenlévők egy kis filmrészletet nézhettek meg egy 2004-es székelyföldi '56-os megemlékezésből, ahol a szárhegyi P. Ferencz Béla ferences szerzetes (közismert nevén: Ervin atya) idézte fel hitelesen az eseményeket, melynek ő maga is szenvedő alanya volt (először halálrítélték, majd életfogytiglanit kapott, 1964-ben - amerikai nyomásra - a politikai elítélteknek meghirdetett amnesztiával szabadult).

A kávézás és a finom sütik (köszönet a nagyszerű asszonyoknak!) fogyasztása közben alá lehetett írni a Magyarok Világszövetsége által meghirdetett Trianon felülvizsgálatát szorgalmazó petíciókezdeményezést. Aki eddig nem írta alá, ezt megteheti a továbbiakban is Molnár Gergelynél és Ambrus A. Árpádnál személyesen, illetve október 20-án Olofströmben a magyar nyelvű katolikus szentmise után is!

 

 

 

 

 

 

Október 20-án az Olofströmben tartott magyar nyelvű katolikus szentmise keretében 1956-ról emlékezett Vaslabán Csaba Antal atya és Molnár Gergely egyesületi vezető. Az emlékezés főleg imádságos formában zajlott.

 

 

 

 

 

 


 

AZ EGYESÜLET ELSŐ ŐSZI PROGRAMJA:

SZÍNHÁZI ELŐADÁS SZEPTEMBER 30-ÁN

Nagyszerű előadásnak lehettünk tanúi a híres erdélyi dívák és az új nemzedéket megtestesítő ifjú hallgató előadásában: megismerhettünk három különböző emberi alkatot, életsorsot... és vivódásukat. A prostiszleng hiteles és nevetésre késztető tolmácsolása után megjelent a dráma, a döbbenet is... A forgatókönyv hangos összeolvasásából az emberek és a fák jelleme, tulajdonságai és a különbözőségekből származó konfliktusok párhúzamai is felsejlettek...

Nagyszerű ötlet volt, hogy a köszönet és ajándékok átadása után a művésznők párbeszédet folytattak a közönséggel, megbeszélték a darabot, tisztázták a részleteket!

Gratulálunk és köszönjük a nagyszerű művészi produkciót!

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjelent a Dél-Svédországi HUNGARIKA

2018 / 3-as (szeptemberi száma):

Az oldalak kinagyítható / olvasható formában az alábbi linkeken találhatók (másolja ki a link címét és nyissa meg egy új oldalon):

http://kristianstadimagyar.5mp.eu/honlapkepek2/kristianstadimagyar/iw5NYJL4iQ/eredeti/2018_09_01_oldal.png

http://kristianstadimagyar.5mp.eu/honlapkepek2/kristianstadimagyar/iw5NYJL4iQ/eredeti/2018_09_02_oldal_j.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŐSZI EGYESÜLETI ELŐZETES


 

 

 

 

 

 

 

AUGUSZTUS 20.:

A SZENTISTVÁNI ÁLLAMALAPÍTÁS

 

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!